Pregcheck_raskaustesti

Pregcheck raskaustesti

Pregcheck raskaustesti on nopea ja luotettava. Testin tuloksen voi lukea jo muutaman minuutin kuluessa.

Pregcheck raskaustestillä voit helposti selvittää oletko raskaana. Raskaustestin voin suorittaa jo ensimmäisenä päivänä sen jälkeen kun kuukautistesi olisi pitänyt alkaa. Raskaustestin voi tehdä suoraan virstasuihkusta tai ottaa näytteen puhtaaseen astiaan, josta virtsan voi imeyttää testiin. Virtsasuihkutesti on hygieeninen ja helppokäyttöinen. Raskaustesti on herkkä, sillä voit saada luotettavan tuloksen jo ensimmäisenä päivänä kuukautisten poisjäännistä.

Milloin raskaustesti tehdään?

Pregcheck raskaustestin ja raskaustestiliuskan avulla voit saada positiivisen tuloksen jo oletettuna kuukautisten alkamispäivänä. Raskaustestin voi suorittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Jos haluaa tehdä testin ennen oletettua kuukautisten alkamispäivää tai oletettuna alkamispäivänä, kannattaa testi tehdä aamuvirtsasta, jonka mahdollinen HCG-hormonipitoisuus on korkea. Paljon ennen kuukautisten oletettua alkamispäivää tehtävien testien riskinä on väärä positiivinen tulos, joka voi johtua esimerkiksi hyvin varhaisesta keskenmenosta.

Miten testi tehdään?

Pregcheck raskaustesti on niin sanottu virtsasuihkutesti, joten tarvittavan virtsamäärän voi imeyttää suoraan virtsasuihkusta tai halutessaan kerätä virtsaa sopivan määrän puhtaaseen astiaan ja imeyttää virtsan siitä testipuikkoon.

Huolehdi että testi on huoneenlämpöinen (15-30◦C), ja poista imupintaa suojaava korkki. Suuntaa näytteenottopää alaspäin ja pidä sitä virtsasuihkussa vähintään kolme sekuntia. Pidä sen jälkeen testiä vielä noin 10 sekuntia näytteenottopää alaspäin. Laita tulppa takaisin paikalleen. Positiivinen tulos on luettavissa noin minuutin kuluttua, mutta negatiivisen tuloksen varmistamiseksi tulee odottaa kolme minuuttia. Testitulos on luettava viimeistään 5 minuutin kuluessa.

Tuloksen tulkitseminen

Raskaustestin tuloksen tulkitsemisessa on tärkeää noudattaa ohjeita ja niissä annettua viiden minuutin lukuaikaa. Viiden minuutin kuluaika on annettu siksi että tuon viiden minuutin jälkeen testin tulos voi muuttua virheelliseksi. Viiden minuutin lukuaika johtuu yksinkertaisesti siitä että testi tehdään kotioloissa, eikä steriileissä laboratorio-olosuhteissa ja virtsanäyte ei ole puhdasta virtsaa vaan se sisältää luontaisesti erilaisia epäpuhtauksia. Tämä sääntö koskee kaikkia virtsasta tehtäviä kotitestejä.

Positiivinen tulos

Sekä tarkistus ( C )- että testialueille (T) muodostuu selvät värilliset viivat. Tämä tarkoittaa sitä että olet raskaana. Testiviivojen väri voi vaihdella, johtuen eri HCG-hormonipitoisuuksista. Testi-ikkunan värjäytyminen punertavaksi on myöskin normaalia, se johtuu virtsan koostumuksesta.

Negatiivinen tulos

Tarkastusalueelle ilmestyy vain yksi värillinen viiva. Testialueelle ei muodostu näkyvää viivaa. Tämä tarkoittaa sitä että raskautta/kohonnutta HCG-pitoisuutta ei ole havaittu.

Epäonnistunut testi

Värillistä viivaa ei näy lainkaan tai viiva näkyy ainoastaan testialueella, mutta ei tarkistusalueella. Tee raskaustesti uudelleen käyttämällä uutta testipuikkoa. Jos testi epäonnistuu jälleen, ota yhteyttä jälleenmyyjään tai valmistajaan.

Usein testien tuloksista puhuttaessa tulee esiin termi ”haamuviiva” tai ”viivan paikka”, jolla tarkoitetaan testi-ikkunasta heikosti erottuvaa erittäin vaaleaa viivaa. Legenda haamuviivasta johtuu täysin testin teknisistä ominaisuuksista sillä testi-ikkunan alueella pitää olla kohta johon mahdollinen positiivisen tuloksen viiva ilmestyy. Tämä kohta on käsitelty HCG-hormonin tiettyyn pitoisuuteen reagoivalla aineella, joten se muuttuu punasävyiseksi jos hormonitaso on riittävä.

Positiivinen tulos on selkeä eikä sitä voi sekoittaa haamuun. Jos tuloksesi epäilyttää kannattaa testi tehdä uudelleen 48 tunnin kuluttua, jolloin mahdollisesti HCG-tasosi on noussut korkeammaksi.

Pregcheck raskaustestit ja ovulaatiotestit tarjoavat edullisen ja luotettavan tavan todeta mahdollinen raskaus ja ovulaation ajankohta kotona testaamalla. Kaikki raskaustestien ja ovulaatiotestien pakkaukset on suunniteltu hillityn huomaamattomiksi, jotta ne voi huolettaa ostaa ruokakaupasta suurempaa huomiota herättämättä. Kaikissa raskaustestipakkauksissa ja ovulaatiotestipakkauksissa on mukana selkeät käyttöohjeet kolmella eri kielellä; suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Raskaustestin käyttöohjeet
Instructions in English
Instruktioner på svenska

Comments are closed.